Main content

Hvorfor Får Man Hudflekker I Ansiktet?

Pigmentering, eller mörka fläckar i ansiktet, förklaras av melanin i särskilda hudområden. De vanligaste orsakerna är exponering för solens UV-strålar, hormonella ändringar, åldrande, orenheter, allergiska reaktioner, hudsjukdomar eller intag av viss medicin.

Slike hudflekker kan forekomme over hele kroppen, men ses typisk i ansiktet. Dette skyldes at ansiktet er den delen av kroppen som er mest utsatt for ytre miljøpåvirkninger, som sollys, forurensning, og klima. Alle disse elementene kan forårsake pigmentering.

Typer hudflekker i ansiktet

Det er mange forskjellige typer hudflekker som kan forekomme i ansiktet, hver med spesifikke årsaker. Å kjenne de vanligste typene er avgjørende for å kunne identifisere dem og behandle dem riktig med de riktige produktene.

Nedenfor beskriver vi de mest vanlige typene hudflekker og deres karakteristika.

Mørke hudflekker i ansiktet

Mørke hudflekker er ofte noen av de mest kjente, som fregner eller føflekker. Mørke hudflekker i ansiktet kan variere i farge fra lysbrun til svart og kan enten ha en ensartet tone eller variere i farge. De kan også ha forskjellige former, størrelser, og teksturer.

Mørke hudflekker kan oppstå hvor som helst i ansiktet, men er mest vanlige i pannen, på kinnene, nesen, over leppen, eller ved øyeområdet.

Hudflekkene kan skyldes genetikk, lentigines, eller fregner. Andre årsaker til at mørke hudflekker oppstår i ansiktet, er blant annet inntak av visse medisiner, hormonelle ubalanser, eller merker etter urenheter.

Hvis størrelsen, fargen, eller strukturen på disse hudflekkene endres, er det nødvendig å konsultere en hudlege. Det trenger ikke å være noe alvorlig, men å handle på eventuelle helseproblemer på et tidlig stadium har mange fordeler på lang sikt.

Solar lentigines

Solar lentigines, også kjent som aldersflekker, leverflekker, eller solflekker, er brune, flate hudflekker som oppstår på huden i områder som ofte utsettes for solen. Dette er eksempelvis ansiktet, hendene, og armene.

En av de primære årsakene til at disse hudflekkene oppstår er overdreven eksponering for solens UV-stråler, som skader hudens pigmentproduserende celler, de såkalte melanocyttene. Som følge av dette overproduserer huden melanin, hvilket forårsaker solar lentigines i ansiktet.

Utover eksponering for solen kan flere andre faktorer forårsake solflekker i ansiktet, som aldring og kunstige ultraviolette lyskilder, som for eksempel solarium.

Røde hudflekker i ansiktet

Den mest alminnelige årsaken til røde hudflekker i ansiktet er dermatitis, men de kan også oppstå ved allergiske reaksjoner. Allergi kan forårsake brennende hud, hvis du spiser noe du ikke tåler eller gnisser huden mot et ytre element.

Hvis du har en tendens til urenheter, vil du også kunne oppleve rødhet i huden.

Noen opplever også røde hudflekker, hvor årsakene kan variere og være alt fra et overaktivt immunsystem til arvelige eller ytre faktorer. Når huden er følsom overfor eksterne faktorer, er det nødvendig å ta godt vare på den og lete etter produkter utviklet for sensitiv hud for å berolige og fukte den.Hvordan kan man redusere hudflekker i ansiktet?

Har du noen av disse flekkene på huden, og ønsker du å redusere synligheten av dem?

Hos SkinCeuticals vet vi at pigmentering kan være et problem for noen mennesker. Derfor finner du et bredt utvalg av forskjellige produkter i vårt sortiment, som er spesielt utviklet for å bleke flekker i ansiktet og forhindre at de dukker opp igjen. Nedenfor finner du den perfekte hudpleierutinen for deg, som ønsker å redusere synligheten og fremkomsten av hudflekker i ansiktet.

Kvinne påfører serum


Rens

En god ansiktsrens er en viktig del av din hudpleierutine, ettersom dette trinnet både fjerner urenheter, spor av sminke og forurensningspartikler som har samlet seg på huden i løpet av dagen.

I tillegg til å fjerne urenhetene, hjelper rens også med å forberede huden for produktene i resten av din pleierutine. Når huden er renset, kan produktene nemlig trenge bedre inn og virke mer effektivt.

Det er viktig å velge en ansiktsrens som passer til din hudtype og din huds spesifikke behov. Hvis du for eksempel har en tendens til tørr hud, kan du ha nytte av en mild, fuktighetsgivende rens. Personer med fet hud kan velge en rens som kontrollerer den overdrevne talgproduksjonen i huden.

Antioksidantserum

PHORETIN CF®

Phloretin CF serum

PHLORETIN CF® SERUM

Opplev Phloretin CF® som bidrar med å beskytte huden mot ytre miljøpåvirkninger og skadelige frie radikaler. Formelen, som består av antioksidanter, bidrar med å redusere synligheten av pigmenteringer.

Kun tilgjengelig i én størrelse
30 ml


Etter rens kan du anvende et antioksidantserum, som hjelper med å beskytte huden mot frie radikaler og effektene av oksidativt stress.

Hos SkinCeuticals tilbyr vi Phloretin CF Antioksidant Serum med C-vitamin, som gir en forbedret beskyttelse mot miljørelatert aldring av huden. Det beskytter også mot frie radikaler og hjelper med å redusere hudflekker, fine linjer og ujevn hudtone. Takket være innholdet av phloretin, C-vitamin og ferulinsyre kan dette serumet bidra til å redusere hudflekker i ansiktet. Det er egnet for alle hudtyper.

Ved påføring skal du dosere 3 eller 4 dråper av produktet i håndflaten og varme dem opp med fingrene. Påfør deretter med lett trykk på ansikt, hals og décolleté.

Serum mot pigmentering

DISCOLORATION DEFENSE SERUM

Discoloration Defense serum

DISCOLORATION DEFENSE SERUM

Opplev SkinCeuticals Discoloration Defense-serum som er en ekte multitasker. Dette serumet jobber på tre fronter for å lysne og jevne hudtonen.Hvis du har mørke hudflekker eller pigmentering på huden, kan du benytte et serum som reduserer disse. SkinCeuticals Discoloration Defense Serum reduserer pigmentering og merker som skyldes urenheter. Det er egnet for alle hudtyper.

Produktet påføres ved å massere det ut med fingrene på de berørte områdene. Vent til produktet er fullstendig absorbert før du fortsetter din hudpleierutine.

Fukt

Fuktighetsgivende av huden i ansiktet er en viktig del av din hudpleierutine, da det hjelper med å holde huden velpleiet og strålende. Huden i ansiktet er spesielt utsatt for eksterne faktorer som sollys, forurensning og værforandringer, så det er viktig å holde den hydrert for å bevare dens beskyttelsesbarriere og forebygge tidlig aldring, fine linjer og rynker.

Din dagkrem kan med fordel inneholde ingredienser som er spesielt utviklet for din hudtype for å opprettholde fuktighetsnivåene. Noen ingredienser som ofte brukes for å fukte huden, er hyaluronsyre, glyserin og vitamin B5. Disse bidrar alle til en hydrert og myk hud.

Bredspektret solkrem med høy SPF

ADVANCED BRIGHTENING UV DEFENSE SUNSCREEN SPF 50

ADVANCED BRIGHTENING UV DEFENSE SPF 50 SOLBESKYTTELSE

ADVANCED BRIGHTENING UV DEFENSE SPF 50 SOLBESKYTTELSE

Opplev SkinCeuticals Advanced Brightening UV Defense Sun Protection med SPF 50. Denne formelen har bredspektret UV-beskyttelse som bidrar til å forebygge pigmentering forårsaket av solskader.

Kun tilgjengelig i én størrelse
40 ml


Advanced Brightening UV Defense Sunscreen SPF 50 er det siste trinnet som en hudpleierutine bør inneholde – spesielt hvis målet ditt er å redusere eller forebygge utseendet av hudflekker. Å beskytte huden mot solens stråler kan bidra til å forhindre tidlig aldring av huden, noe som reduserer utseendet av fine linjer og hudflekker i ansiktet.

Det er ikke bare viktig å beskytte huden mot UV-stråler om sommeren, men faktisk bør du bruke en bredspektret solkrem hele året rundt. Selv om strålingen er mindre, kan den fortsatt skade huden.

Advance Brightening UV Defense Sunscreen SPF 50 solbeskyttelse er formulert med ingredienser som reduserer hudflekker og beskytter mot de skadelige virkningene av UVA/UVB-stråler. Uansett om du har fet, normal, kombinert eller tørr hud, kan du oppnå en mer strålende og jevn hud.

Denne solkremen inneholder tranexamsyre, niacinamid og bredspektrede UV-filtre for en omfattende effekt.

Hvordan reduserer man pigmentering i ansiktet?

Hvis du er interessert i å redusere eller forebygge utseendet av hudflekker og pigmentering, kan du følge disse tipsene:

  • Bruk alltid solkrem når du går ut. Det finnes solbeskyttelsesprodukter som i tillegg til å beskytte mot solens stråler, også minsker eksisterende pigmentering og synlig forbedrer utseendet av hudflekker.
  • Bruk produkter som beskytter mot hudflekker. Produkter med antioksidanter eller produkter som fremmer cellefornyelse kan være egnede, for eksempel C-vitamin og glykolsyre. Begge ingredienser fremmer hudens fornyelse og klarner den.
  • Unngå overdreven eksponering for solen. En av de primære årsakene til hudflekker, er solens UVA-stråler. Derfor er det viktig å redusere eksponeringstiden og beskytte huden på passende måte når du beveger deg utendørs.
  • Fukt huden i ansiktet og på resten av kroppen daglig med kvalitetsserum og kremer.
  • Drikk tilstrekkelig med vann hver dag for å holde huden fuktet og forebygge aldringstegn.
Orientation message
For the best experience, please turn your device