Main content

MØT DR. SHELDON PINNELL

SkinCeuticals grunnlegger dr. Pinnell endret topiske C-vitaminholdige serum med sin banebrytende forskning. Møt mannen bak labfrakken og hør ham forklare sitt banebrytende arbeid.

Dr. Pinnell døde i juli 2013. Hans søken etter kunnskap og engasjement innen hudvitenskap var avgjørende for etableringen av SkinCeuticals som autoritet på antioksidanter. Hans arbeid vil fortsette å inspirere forskningen vår og fremme vår misjon, som er å utvikle avanserte hudpleieløsninger støttet av vitenskap.

Anerkjent professor, kollagenkjemiker og hudlege.

Dr. Pinnell var ansatt ved Duke University Medical School i nesten 40 år, og var professor i dermatologi ved J. Lamar Callaway Professor Emeritus of Dermatology. Han hadde også vært Chief of Dermatology ved Duke University Medical Centre i 15 år. Ved Duke lærte han opp leger fra USA og andre land, både som hudleger og forskere. Dr. Pinnell har nesten fire tiårs erfaring innenfor forskning på hudkreft, hudsykdom og aldring av huden, og publiserte mer enn 200 vitenskapelige artikler om topisk C-vitamin, antioksidanter, kollagensyntese og fotoskade i fagfellevurderte tidskrifter innenfor dermatologi.

Utdanning
Dr. Pinnell tok sin medisinske grad ved Yale University, gjennomførte turnustjenesten ved University of Minnesota Hospital i Minneapolis, Minnesota og fullførte spesialiseringen som hudlege ved Harvard University og Massachusetts General Hospital i Boston, Massachusetts. Dr. Pinnell gjennomførte sin forskningsutdanning som kollagenkjemiker ved både National Institutes of Health i Bethesda, Maryland og Max Planck Institute for Biochemistry i München, Tyskland. Dr. Pinnell tok sin Bachelor of Arts-grad i kjemi ved Duke University, der han ble uteksaminert med akademiske utmerkelser fra Phi Beta Kappa.

Patenter
Dr. Pinnells forskning på hudvitenskap ga ham åtte patenter i løpet av karrieren. Det viktigste patentet i SkinCeuticals' historie tilhører «A Stable Solution of L-Ascorbic Acid (Vitamin C).» Standardene for formuleringer som ble presentert i denne studien er nå kjent som Duke Antioxidant patent. Dr. Pinnells første patent er supplert av tre ekstra patenter, ett for formuleringsspesifikk påføring for å beskytte kombinasjonen av ingredienser som brukes i Skin Firming Cream og Eye Cream, et annet for å beskytte kombinasjonen som brukes i SkinCeuticals C+E hudpleieprodukter, og et tredje for å beskytte formuleringen som brukes i SkinCeuticals phloretin hudpleieprodukter. Sammen dannet disse patentene et solid grunnlag for alle SkinCeuticals' antioksidantprodukter.

PRISER OG ANERKJENNELSER

Dr. Sheldon Pinnell er en av vår tids mest respekterte leger og hudforskere, og har vunnet utallige priser og utmerkelser. Blant hans viktigste bidrag:

 • J. Lamar Callaway Professor and Chief Emeritus of Dermatology at Duke University
 • The Best Aesthetic Doctor in North America
 • The Society for Investigative Dermatology, including honorary membership in 2012
 • The Best Doctors in America
 • The International Who’s Who in Medicine
 • Who’s Who in Science and Engineering
 • Who’s Who in America
 • Diplomate of the American Board of Dermatology
 • Member of the American Academy of Dermatology
 • Member of the American Dermatological Association
 • Member of the Society of Investigative Dermatology
 • Member of the Association of American Physicians

Dr. Pinnell hadde en visjon om å bygge opp en verdenskjent hudavdeling, og markerte sin ansiennitet som leder fra 1982-1997 med dristige strategiske initiativer, inkludert rekruttering av nye klinikere og forskere, etablering av nye forskningsområder innen immundermatologi og bindevev, i tillegg til å igangsette ny klinisk forskning på sårbehandling, lasermedisin, dermatologisk kirurgi og pediatrisk dermatologi. Hans innsats og de som har kommet før og etter ham kulminerte i etableringen av Department of Dermatology i 2009, en avdeling som er høyt ansett i dag for innovasjon og fremragende forskning, klinisk pleie og opplæring.

Pinnell Centre fungerer som et varig minne over fakultetet , personalets og studentenes takknemlighet overfor dr. Pinnell for hans lojalitet, veiledning, entusiastiske omfavnelse av akademisk liv, intellektuell nysgjerrighet og enestående lederskap som har posisjonert Duke Universitys Department of Dermatology som en nasjonal og global leder.

I 2013 opprettet Duke University School of Medicine og Department of Dermatology The Sheldon Pinnell Centre for Investigative Dermatology, for å hedre dr. Pinnells urokkelige engasjement for å oppdage nye og innovative metoder for behandling av hudsykdommer og for å lære opp neste generasjon unge forskere. Pinnell Center tilbyr et omfattende program for forskningsbasert dermatologi gjennom støtte til unge forskere med innledende finansiering, støtte til opplæring etter doktorgraden, støtte til innovative forslag og nye prosjekter fokusert på translasjonell forskning som fører til nye behandlinger av hudsykdom, og berikelse av forskningsmiljøet gjennom regelmessige seminarserier, utvikling av kjernefasiliteter og laboratorier, og støtte til translasjonell og klinisk forskning.

Orientation message
For the best experience, please turn your device